Duurzaamheid

Een duurzame woning wordt steeds belangrijker. Multi Warmte Bouw is expert op het gebied van verduurzaming en kan u helpen met alle manieren om uw woning duurzamer te maken. Of het nu gaat om warmtepompen of zonnepanelen, Multi Warmte Bouw kan het voor u verzorgen.

Offerte aanvragen

Lekkage of storing?

Multi Warmte Bouw heeft een 24/7 storingsdienst zodat we u altijd kunnen helpen met problemen! Bel ons bij lekkages of storingen direct op 06 – 13 51 37 71.

Bel direct

zonnepanelen duurzaam bij multi warmte bouw

Warmtepompen

Warmte is overal aanwezig; in de bodem, oppervlaktewater en in de buitenlucht bijvoorbeeld. Een warmtepomp gebruikt deze warmte om op efficiënte wijze uw woning duurzaam te verwarmen. Voor iedere woning, of het nu gaat om renovatie of een nieuwbouwwoning, bestaat er een passende warmtepomp. Onze deskundige medewerkers geven u graag advies over welk systeem het beste bij uw situatie past.

 

Werking

Een warmtepomp werkt volgens hetzelfde principe als een koelkast. Bij een koelkast wordt warmte onttrokken aan de te koelen producten, een warmtepomp onttrekt de warmte uit bijvoorbeeld de bodem om dit vervolgens af te geven aan het verwarmingssysteem. Een extra investering in een airconditioning is niet nodig, want er zijn ook warmtepompen die uw woning verkoelen tijdens warme zomers.

 

Soorten warmtepompen

Er zijn verschillende warmtepompsystemen op de markt. Een water/water systeem haalt de benodigde warmte uit het grondwater en een lucht/water warmtepomp maakt gebruik van de buitenlucht om de woning te verwarmen. Bij een aarde/water warmtepomp wordt de warmte aan de aarde onttrokken. Welke soort de juiste is voor u hangt onder meer af van de gebruiksdoeleinden, het budget, en de beschikbare ruimte.

 

Opbrengst

75% van de benodigde warmte voor een woning wordt gratis uit de bodem, lucht of grondwater onttrokken. De overige 25% gaat op aan elektriciteit om het systeem te laten werken. Dat betekent dat er voor 25 euro maar liefst 100 euro aan warmte wordt geproduceerd. Het rendement van een warmtepomp is hoger dan bij een gasgestookte cv-ketel. Wat u precies kunt besparen, rekent onze adviseur graag voor u uit.

 

Installatie

Wanneer u uw keuze gemaakt heeft, zorgen onze installateurs voor een nette en zeer professionele installatie.

 

Zonnepanelen

Wilt u een positieve bijdrage leveren aan het milieu en tegelijkertijd veel energie besparen? Dan zijn de zonnepanelen van Multi Warmte Bouw een goede oplossing voor het opwekken van elektriciteit. U bent niet meer afhankelijk van de stijgende energieprijzen en het rendement van zonnepanelen is hoog. Wij berekenen graag hoeveel u kunt besparen op de energierekening en adviseren over het aantal panelen dat nodig is om uw gehele woning te voorzien van duurzame elektriciteit.

Zonneboilers

Denk eens aan een zonneboiler voor de warmwatervoorziening en verwarming van uw woning als u geld wilt besparen op uw energierekening. Een zonneboiler werkt samen met zonnecollectoren die op het dak van uw huis worden geplaatst. In het voorraadvat wordt het water bewaard dat door middel van zonne-energie verwarmd wordt. Vraag gerust een naar onze mogelijkheden voor uw situatie. Onze installateur komt graag bij u langs om een vrijblijvende offerte op te maken.

 

Advies en installatie zonneboilers

Welke zonneboiler de juiste is voor u hangt onder meer af van uw wensen, de grootte van uw huishouden, de beschikbare ruimte voor het voorraadvat en de hoeveelheid warm water die u op dagelijkse basis gebruikt. Onze adviseur weet precies welk type geschikt is voor uw situatie. Onze installateurs beschikken over veel ervaring en kennis, zodat u kunt rekenen op een perfecte installatie. Wij plaatsen de zonnecollectoren in de meest ideale hellingshoek ten opzichte van de zon waardoor het hoogste rendement wordt behaald.

Kunnen wij u helpen?

Multi Warmte Bouw heeft brede vakkennis en kan u van dienst zijn met een scala aan werkzaamheden. Vraag een offerte aan voor de mogelijkheden.

Offerte aanvragen

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen bij Multi Warmte Bouw en ander nieuws via onze nieuwsbrief.

Aanmelden

Offerte aanvragen